Uluslararası Sosyoloji Derneği, ISA – Global Dialogue

Official Page: www.isa-sociology.org

1990 senesinde Ankara’da kurulmuş olan Uluslararası Sosyoloji Derneği, yurtdışı odaklı bir sosyoloji oluşumu olmaktadır. Türkiye’de de faaliyetlerini 28 senedir aksatmadan sürdürmekte olan dernek, ilk genel kurulunu da 40 üye sayısıyla gerçekleştirmiştir. Şu günlerde bu üye sayısı 400’ün üzerinde bir artış gösterirken, merkezi Ankara’da olan bu dernek Bakalar Kurulu’nun 10.02.1999 tarihli ve 99/12405 sayılı kararı ile ‘’Kamu yararına çalışan dernek’’ statüsü kazanmıştır. Başka bir şehirde şube bulundurmayan dernek, senelere yaymış olduğu önemli çalışmaları sayesinde de gerçekten de kamunun yararına gelecek birçok önemli işi de gerçekleştirmeye devam etmektedir. Ki derneğin en önemli oluşumlarından birisi de Global Dialouge dergisini çıkarmış olmasıdır. Çünkü bu dergi pek çok kesimin dikkatini çekip aldığı ve içerisinde önemli noktaları bulundurduğu başarılı bir dergi.

Derginin Türkiye’deki oluşumundaki genel yayın yönetmenliğini Prof Dr .Birsen Gökçe üstlenirken, editörler ve yayın kurulunda da akademik anlamda Türkiye’de çok önemli aşamalar elde etmiş isimler yer alıyor. Derginin temel amacında ise paylaşılan konu ve dosyalar aracılığıyla sosyal – kültürel – ekonomik – psikolojik gibi kavramların toplumlar ile insan yaşantısı arasındaki etkilerini aktarmak. Farklı bakış açıları, sağlam kalemler ve pek çok konu üzerine yoğunlaşan sayıları sayesinde kendi alanında özgün ve popüler bir konuma sahip olan Global Dialouge dergisi, sosyoloji üzerine gerçekleşen tüm çalışmalar ile gelişmelerin tamamını da sayfaları arasında değerlendirip yer vermeye başlamıştır. İşte bu sebepten dolayı da ülkemizde şu sıralar maddi problemlerden dolayı gerileme dönemine sürüklenmekte olan dergicilik sektörü içerisinde Global Dialogue’nin yeri her zaman sağlam ve her açıdan da güçlü bir konumda yer almaya devam etmektedir.

Derginin Amacı Nedir?

Biraz önce de belirttiğimiz üzere derginin esas amacı sosyoloji değerini daha fazla arttırma. Bu noktada da ülkemizdeki sosyal bilimcileri arasında iletişimi arttıran bir yapıya da sahip. Bunun yanı sıra üretilen bilgilerin daha çok kişi ve kuruma ulaşılmasını sağlamak, akademik üretimde önemli bir standart oluşturmak ve ülkedeki gerçekleştirilen sosyolojik çalışmaları da uluslararası literatürlere taşımak adına bu derginin pek çok önemli çalışması gerçekleşmiştir. 1997 senesinden bu yana her zaman düzenli olarak sayısını çıkarmakta olan dergi içerisinde Sosyolojik çalışmalar önemli anektotlarla yayımlanmaktadır. 2000 senesinden itibaren de bir bahar bir de güz dönemi olarak senede iki kere yayımlanmakta olan dergi, sosyoloji adına bilgi derlemeleri ve sağlam kaynaklar elde etmek isteyenler açısından önemli bir hazine niteliği taşımaktadır. Ki bu alanda kendisini geliştirmek isteyen her türlü insanın da bu dergiden kazanabileceği birçok önemli değer bulunmaktadır. Dernek ile bağlantılı bir konuma sahip olan Global Dialouge Dergisi, oldukça kaliteli kalemlerin elinden çıkmaktadır.

Türkiye'de spor'la iligli de ufak bir ayrıntıyı bu şekilde belirtmiş oluruz, zira futbolu en çok seven toplumlardan biriyiz. Ayrıca en heyecanlı seyircilier de muhtemelen bizim ülkemizde bulunmaktadır. Bahis siteleri hakkında bilgi almak isteyenlere www.globalgirisimcilikhaftasi.com ya da burisma-group.com adresini tavsiye ederiz.

Sonuç olarak bakıldığı zaman ülkemizde sosyoloji adına olgun çalışmalar yürüten Global Dialogue Dergisi, muhakkak incelemeniz gereken bir kaynak. Geçmiş sayıları ile günümüze dek gelen her yayını sayesinde de sosyoloji üzerine pek çok önemli gelişme ve düşücüye bu dergi sayesinde erişim mümkün hale gelebilir.

Hepinize şimdiden keyifli okumalar dileriz.